Social

Hillary Clinton merge pana in panzele albe

Ea spera ca ii vor fi recunoscute victoriile din statele Florida si Michigan .

Comitetul National Democrat ar putea pune capat disputei interne, care risca sa divizeze tot mai adanc partidul si sa-l avantajeze pe John McCain.

Hillary Clinton incearca sa epuizeze toate mijloacele posibile pentru a-l invinge pe Barack Obama, desi sansele ei sunt aproape nule. Ea revendica cei 105 delegati castigati in Florida si pe cei 73 in Michigan, state in care rezultatele nu au fost luate in considerare, intrucat nu au respectat calendarul stabilit de conducerea Partidului Democrat.

Daca va avea castig de cauza, Hillary tot nu l-ar depasi pe Obama, in conditiile in care acesta are in prezent cu 182 de delegati mai mult. In plus, numele lui Barack Obama nu a aparut pe buletinele din Michigan, sustinatorii lui neputand astfel sa-l voteze.

Regulile, greu de schimbat

Howard Dean, presedintele Comitetului National Democrat, a declarat ca cele 2,5 milioane de alegatori care au votat in Michigan si Florida trebuie respectati, dar, pe de alta parte, regulile jocului nu se pot schimba la sfarsit, modificand rezultatul pe ultima suta de metri.

Si, nu in ultimul rand, trebuie sa tinem cont de cele 48 de state care au urmat regulile, a mai spus Dean. In opinia unor analisti, comitetul nu va lua nici o decizie, urmand ca problema sa fie transata dupa incheierea alegerilor primare, pe 3 iunie. Cei mai multi dintre democrati stiu ca invingatorul se numeste Barack Obama.

Chelsea, pe urmele mamei

Bill Clinton a declarat pentru revista „People" ca fiica sa, Chelsea, ar putea fi un presedinte foarte bun, chiar daca este „ alergica " la politica. El a precizat ca atitudinea ei s-a schimbat dupa ce Hillary a pierdut in Iowa din cauza tinerilor care l-au preferat pe Obama.

Despre rivalul sotiei, Bill a marturisit ca este „o persoana foarte talentata" si ca exista multe asemanari intre el si candidatul afro-american.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea