Social

Hillary Clinton il va sustine pe Barack Obama in cursa pentru Casa Alba

a anuntat oficial ca se retrage din cursa pentru Casa Alba. Senatoarea si-a exprimat sprijinul pentru candidatul democrat la alegerile prezidentiale, Barack Obama .

Dupa o campanie dura de 16 luni, Hillary Clinton si-a recunoscut infrangerea, l-a sustinut intr-un discurs entuziast pe rivalul sau Obama si a reamintit ca Partidul Democrat este o familie unita.

"Trebuie sa ne folosim toata energia, toata pasiunea si forta pentru ca Barack Obama sa fie ales presedinte al Statelor Unite", a spus intr-un discurs rostit in fata a sute de simpatizanti.

Fosta prima doamna a Americii le-a cerut tuturor democratilor sa-l voteze pe senatorul de Illinois.

"Trebuie sa ne asiguram ca Barack Obama va pasi pe usa Biroului Oval in ianuarie 2009", a spus Hillary Clinton in aplauzele sustinatorilor.

Senatorul de Illinois a declarat ca este onorat sa primesca sprijinul lui Hillary Clinton. El a precizat ca senatoarea va fi in prim planul bataliei pentru alegerile prezidentiale. Nici Hilary si nici Obama nu au amintit nimic despre posibilitatea de a lupta impreuna pentru Casa Alba.

Clinton a spus insa ca alaturi de Obama va face istorie. Deja presa americana vorbeste de o candidatura istorica. Hillary Clinton este prima femeie din America care a adunat 18 milioane de voturi si a fost la un pas de a obtine candidatura Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale.

Senatoarea a fost scoasa din cursa pentru Casa Alba saptamana aceasta dupa ce Barack Obama a obtinut numarul de delegati necesari pentru a deveni candidatul democratilor la alegerile din noiembrie.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea