Social

#ehud barak #israel #atac #hezbollah #amos yadlin

Hezbollah ar putea profita de ofensiva din Gaza pentru a ataca Israelul

Gruparea siita libaneza Hezbollah ar putea ataca la granita dintre Israel si Liban, sub pretextul ofensivei militare lansate de israelieni in Fasia Gaza .

Potrivit lui Amos Yadlin , seful Mossad , serviciul israelian de spionaj, militia siita libaneza sustinuta de Iran ar putea folosi drept pretext ofensiva militara israeliana lansata la 27 decembrie impotriva gruparii Hamas din Fasia Gaza pentru a deschide "un al doilea front", relateaza AFP, citand un post de radio militar.

Israelul a hotarat sa mobilizeze zeci de mii de militari in rezerva, care ar putea asigura apararea frontierei de nord a tarii in cazul unui atac al Hezbollah, potrivit postului de radio.

Oficiali militari israelieni, citati de acelasi post de radio, au exclus posibilitatea unei provocari directe din partea Hezbollah, insa sustin ca organizatii palestiniene armate din Liban ar putea intra in actiune. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea