Social

#premier criza belgia #herman van rompuy

Herman Van Rompuy, noul premier desemnat sa scoata Belgia din criza

Crestin-democratul flamand herman van rompuy a primit duminica misiunea de a forma guvernul belgian, la zece zile de la demisia lui Yves Leterme , dar nominalizarea sa dificila a subliniat inca o data tensiunile dintre partidele politice belgiene.

El va avea dubla misiune de a raspunde gravei crize economice si de a face fata conflictului dintre flamanzi si francofonii din Belgia pe tema viitorului unei tari in criza politica de 18 luni, relateaza AFP.

Dupa o misiune de mediere de o saptamana incredintata fostului premier Wilfried Martens , regele Albert al II-lea a spus ca "l-a ales pe Van Rompuy sa formeze un guvern".

In prezent presedinte al Camerei Deputatilor, acesta spunea in ultimele zile ca nu este interesat, dar pana la urma a cedat apelurilor lansate de formatiunea sa, partidul crestin-democrat flamand, CDV, si de restul clasei politice belgiene. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea