Social

#fotbal #sua #helmut duckadam

Helmut Duckadam: "Ma gandesc sa plec in State, sa fac niste banuti"

Helmut Duckadam este un punct de reper pentru fotbalul lui '86. Fosta glorie, ajunsa la varsta de 51 de ani, se gandeste sa plece din nou, in aceasta toamna, in SUA cu familia, unde are statut de rezident .

"Eroul de la Sevilla" a povestit, pentru "ring", prin ce trece in viata de zi cu cu zi. Cu zambetul pe buze, ne-a marturisit ca, daca ar fi avut 35-40 de ani, ar fi plecat definitiv din Romania fara nicio ezitare.

De trei ani de zile, Duckadam este casatorit cu Alexandra. Cei doi au o fetita, Julianne, care va implini in luna septembrie doi ani. Atunci va expira si concediul postnatal al Alexandrei, iar Duckadam se gandeste cu groaza ca sotia lui se va intoarce la munca pe un salariu de 600 de lei.

Alexandra este purtator de cuvant al Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Arad si va fi afectata de reducerea cu 25 la suta a salariului pentru bugetari. "Mi-e groaza sa ma gandesc ca Alexandra va munci pentru 600 de lei pe luna. Pai, trebuie sa o dam pe Julianne la gradinita, iar asta costa in jur de 300 de lei. Eu am o pensie de 1.200 de lei, ne mai salveaza indemnizatia de revolutionar pe care o iau, ca altfel ar fi rau de tot. Ma gandesc tot mai serios sa plecam in State pentru patru-cinci luni, sa mai facem cumva niste banuti. Eu am statut de rezident, sotia are viza pe 10 ani, mai trebuie sa obtinem pentru cea mica viza, dar nu este o problema. O sa vina zilele acestea un prieten de acolo si o sa vad ce stabilim, ca nu pot pleca cu toata familia fara sa-mi aranjez totul", a declarat, pentru "ring", Duckadam.

Steaua il ignora

Daca la Steaua s-a anuntat, cu mare tam-tam, ca, odata cu revenirea lui Piturca, multe din fostele glorii ale clubului vor primi oferte de a veni in Ghencea pentru a crea din nou brand cu o alta imagine, Duckadam nu s-a numarat printre cei vizati.

"Nu m-a sunat nimeni sa ma intrebe daca vreau sa vin la Steaua. Si, oricum, nu stiu ce as fi putut face eu. Poate in departamentul de marketing. Dar a trecut vremea mea, am imbatranit, ce sa mai faca lumea cu Duckadam? Acum, altii sunt pe val, asa este viata. Iar sa vii in Bucuresti trebuie sa ai o casa, ca nu poti sa stai in strada. Nu vedeti si nea Emi ce greu s-a hotarat sa vina in Bucuresti! Pana i-au fost indeplinite toate conditiile, a trecut ceva timp. Daca eram sunat, poate negociam, nu stiu ce sa zic atat timp cat nu este ceva concret. Nu mai sunt copil sa vorbesc despre lucruri virtuale", a marturisit Helmut.

Este de acord cu decizia "Fiarei"

Marius Lacatus, unul dintre bunii prieteni ai lui Duckadam, s-a hotarat sa se stabileasca pentru o perioada in Spania, la Oviedo. Impreuna cu sotia, Mariana, au ales sa-i ofere fiicei lor, Alexandra, o alta eductie, la dorinta acesteia. Helmut l-a felicitat pentru alegerea facuta, dar in acelasi timp recunoaste ca Marius are un alt statut financiar, care-i permite sa faca aceasta "miscare".

"Il felicit pe Marius pentru hotararea care a luat-o. El, oricum, ar fi avut banii sa traiasca linistit aici. Eu cred ca, incet, incet, multe dintre fostele glorii ale sportului vor alege sa se stabileasca in alte tari. Civilizatia, respectul, modul de viata ii fac sa ia asemenea hotarari radicale", ne-a spus in incheiere Helmut.

"Daca aveam 35-40 de ani, plecam fara nicio ezitare si ma stabileam undeva. Dar acum este mai greu, la varsta mea", Helmut Duckadam

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea