Social

Hayssam a rapit si linistea din PSD

Liderii PSD au intrat in panica o data cu retinerea colegului lor de partid, Omar Hayssam , de procurori si cu implicarea lui in scandalul rapirii jurnalistilor in Irak. Organizatia Bucuresti a decis, ieri-seara, excluderea lui Omar Hayssam.
In plina criza a cazului jurnalistilor rapiti si a informatiilor neoficiale privind originea unui presupus complot in care este implicat, printre altii, si membrul PSD Omar Hayssam, vicepresedintii fostului partid de guvernamint vorbesc. Respectiv, recunosc legaturile de afaceri si sprijinul politic de care s-a bucurat Hayssam din partea PSD. Cine l-a luat in brate va raspunde, indiferent cine ar fi persoana. Cei care i-au acordat reesalonari si scutiri de la plata vor plati. Toti cei care incalca legea ar trebui dati afara din PSD, a declarat ieri Ilie Sirbu, ex-ministru al Agriculturii in Cabinetul Nastase. A fost absolut grotesca implicarea lui Hayssam in acele telefoane si poate ar fi trebuit luate, din acele momente , aceste masuri (arestarea n.r.) fata de un astfel de individ, s-a grabit sa comenteze si senatorul PSD George Maior.
Geoana vede lideri PSD in arest

Vicepresedintele Mircea Geoana a fost mai precis in a arata domeniul unde interesele lui Hayssam coincideau cu ale demnitarilor PSD: Daca se va dovedi orice legatura economica, evaziune, spalare de bani , cu Hayssam, a oricarui lider PSD, atunci trebuie sa fie clar ca acesta va merge oriunde merge si Hayssam. Nicolae Vacaroiu a precizat ca PSD nu a discutat, inca, in Delegatia Permanenta a partidului, cazul Hayssam, dar o va face. Potrivit unor surse din PSD, problema Hayssam va fi ridicata in interiorul partidului inainte de congres si se vor cere explicatii, poate chiar si capete. Cert este ca ieri-dimineata, Ion Iliescu, Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu , toti trei colegi cu Hayssam in acelasi sector 1 al Capitalei, s-au intilnit in secret in sediul din Baneasa pentru a gasi o salvare a imaginii partidului. Potrivit informatiilor vehiculate in anchetele de presa, Hayssam a beneficiat de privatizari controversate intre 2001 si 2004 cu ajutorul ex-ministrului Privatizarii, ovidiu musetescu si este asociat, in firmele sale, cu Viorel Hrebenciuc, Ristea Priboi si Dan Ioan Popescu. Aseara organizatia PSD a decis sa-l excluda pe Omar Hayssam.
Omar Hayssam exclus din PSD

Omar Hayssam a fost exclus ieri din PSD la propunerea lui Dan Ioan Popescu, liderul organizatiei partidului din Capitala, unde omul de afaceri era membru. Popescu a declarat ca nu a derulat afaceri cu Hayssam si ca l-a vazut doar cinci minute in anul 2003 cind i-a oferit o audienta in calitate de ministru al Economiei. Afectat de deficitul de imagine creat PSD de cazul Hayssam, Popescu a cerut organizatiilor de sectoare sa ancheteze intr-o saptamina daca mai exista membrii de partid cu dosare penale, cei identificati urmind sa fie exclusi. Desi si Adrian Nastase are un astfel de dosar, Popescu a spus ca acestuia nu i se aplica regula deoarece dosarul lui este politic. Popescu nu si-a prezentat ieri demisia de la sefia PSD Bucuresti, decizia sa fiind luata dupa ore de discutii cu Adrian Nastase si Ion Iliescu. Nimeni nu a fost sanctionat in urma esecului electoral de duminica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea