Social

#fost presedinte ceh #vaclav havel spital #vaclav havel externa

Havel ar putea fi externat saptamana viitoare

Fostul presedinte al Cehiei Vaclav Havel , internat saptamana trecuta in spital in stare critica, ar putea fi externat la sfarsitul saptamanii viitoare daca starea lui nu se inrautateste, au anuntat medicii care l-au tratat.

"Daca starea lui nu se inrautateste, doctorii se gandesc sa-l mute intr-o camera a spitalului sau, mai bine, sa-l trimita acasa la sfarsitul saptamanii viitoare", a declarat purtatorul de cuvant al lui Havel, Eva Jurinova, pentru AFP. Cu toate acestea, pana atunci fostul presedinte ceh va ramane la terapie intensiva pana respiratia si mobilitatea i se vor ameliora, au adaugat medicii.

"Domnul Havel respira singur aproape o zi intreaga, dar mai are nevoie din cand in cand de aparatul de oxigen. A inceput sa vorbeasca si este mai comunicativ", a mai spus Jurinova. Din cauza bolilor sale cronice si a trecutului sau medical cu probleme, doctorii se tem mereu de posibile complicatii si prefera sa-l mentina la terapie intensiva. In varsta de 72 de ani, fostul presedinte a fost internat in urma unor probleme respiratorii provocate de o inflamatie pulmonara din cauza careia a suferit o interventie chirurgicala usoara in urma cu doua saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea