Social

#ministerul educatiei #performante invatamant #baza de date

Harta scolilor dupa performanta, afisata pe Internet

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar a demarat un proiect prin care parintii si elevii vor putea afla totul despre scolile romanesti de pe Internet.

Ei vor putea consulta site-ul "Harta nationala a riscului educational" care va fi disponibil din decembrie 2009, o baza de date despre invatamantul preuniversitar, scrie Gandul.

Proiectul se ridica la o valoare de 5 milioane de euro. Ministerul Educatiei nu a aprobat inca lista cu informatiile care vor fi postate, insa printre propunerile ARACIP se numara infrastructura ( dotari laboratoare , clase , biblioteca , elevi /calculator), abandonul scolar, rezultatele la examen, studiile profesorilor, etnia elevilor, raportul elevi-profesor sau absenteismul scolar.

Elevii vor putea verifica daca absolventii si-au gasit de lucru in domeniul in care s-au pregatit, au intrat la facultate sau sunt someri, liceele fiind obligate sa urmareasca parcursul profesional al absolventilor lor. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea