Social

#Bucurestio longevitate #romani longevivi #harta longevitatii Romania

Harta judetelor unde romanii traiesc cel mai mult!

Vesti bune pentru bucuresteni. Locuitorii Capitalei au cea mare spe­ranta de viata din Romania, de 77,8 ani,  La nivel national, speranta medie de viata este de 75,4 ani, ceea ce inseamna ca un bucureştean traieşte, in medie, cu 2,4 ani mai mult decat media nationala.

In topul judetelor cu cea mai mare speranta de viata se mai afla Valcea, cu o durata medie a vietii de 77,5 ani, Cluj, cu 76,7 ani, Braşov, cu 76,6 ani şi Sibiu cu 76,2 ani, conform datelorInstitutului National de Statistica pentru anul 2015, citate de Ziarul Financiar.

Cea mai mica speranta de viata din Romania este Satu Mare, de doar 73,2 ani, cu 2,2 ani mai redusa decat media na­tionala şi cu aproape 5 ani mai scazuta decat in Bu­cureşti. In clasamentul judetelor cu cea mai redusa speranta de viata se mai afla Calaraşi, cu 73,2 ani, Giurgiu, cu 73,5 ani, Tulcea, cu 73,5 ani şi Olt cu 74 ani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea