Social

"Haristeas a trimis Grecia in Olimp"

Presa germana lauda evolutia formatiei Greciei, care a cistigat, duminica, titlul european, dupa ce a invins in finala Euro-2004, echipa tarii gazda, Portugalia, cu scorul de 1-0.

"Zeii fotbalului au innebunit. Grecia e campioana europeana. Asta zguduie Acropolele. Nu, nu visati. Nu, nu este nici o gluma. Nu, nu este 1 aprilie. Da, Grecia este campioana europeana. Da, Otto Rehhagel a infaptuit minunea de la Lisabona. Da, in fotbal intr-adevar totul este posibil. Incredibil, inimaginabil, de nedescris, pe Zeus , chiar s-a intimplat si Grecia e campioana europeana. Acum Rehakles (n.r. numele pe care cotidianul german i l-a dat antrenorului Otto Rehhagel, facind un joc de cuvinte intre numele tehnicianul si cel al eroului grec Heracles) este regele tuturor grecilor, regele Europei", scrie "Bild".

Cotidianul german considera ca Otto Rehhagel a oferit o lectie tactica in finala. "Grecii au luptat pentru fiecare centimetru de teren, iar portughezii, in ciuda artificiilor tehnice, nu au putut trece de reduta greaca. Meciul a fost o lectie tactica oferita de Rehhagel. Fiecare jucator portughez aflat la minge era imediat inconjurat de doi, trei jucatori greci. Dupa pauza, portughezii au marit presiunea, dar aceasta a fost mai mult " Deco -rativa" (n.r. aluzie la numele jucatorului portughez Deco, care a avut citeva ocazii de gol). Grecul de la Werder Bremen, Haristeas, a adus euforia in rindul conationalilor sai", noteaza publicatia germana.

"Minunea Rehakles a devenit realitate", "Rehakles I, regele Europei - dar acum vino te rog acasa", titreaza acelasi cotidian german. "Acum Rehhagel trebuie sa devina antrenorul Germaniei.

Un tehnician care poate face din Grecia campioana Europei, poate aduce si titlul mondial in Germania, in 2006", scrie "Bild", care noteaza ca Grecia este prima campioana europeana din istorie antrenata de un tehnician strain.

Presa germana a titrat, dupa victoria in fata Portugaliei:"Grecii urca in Olimp" ("Kicker"), "Acum Otto este un zeu adevarat" ("Express"), "Outsiderii lui Rehhagel sarbatoresc titlul european" ("Die Welt"), "Grecia in Olimpul fotbalului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea