Social

Hardau il dezinformeaza pe premierul Tariceanu

Amenintat de sindicate cu o noua greva, ministrul Educatiei, Mihail Hardau, a fost nevoit sa dea explicatii in fata premierului. Hardau i-a spus ca acordul cu sindicatele este respectat intru totul, dar sindicalistii il acuza ca isi dezinformeaza seful.

Dupa ce liderii cadrelor didactice au amenintat ca vor reincepe greva daca Ministerul Educatiei nu respecta acordul semnat anul trecut, premierul Tariceanu i-a cerut socoteala ministrului Hardau ( foto ). In sedinta de guvern de ieri, ministrul i-a spus premierului ca prevederile Acordului incheiat intre Guvernul Romaniei si Federatiile sindicale din Invatamint au fost respectate.

Minciuna conduce educatia

Sindicalistii il acuza pe ministru ca nu a intrunit comisia care sa monitorizeze proiectele de investitii in educatie in valoare de 1,1 miliarde de euro. Nu putem sa ne jucam cu un miliard de euro, bani care sint prevazuti in acord pentru finantarea de proiecte si pentru care trebuia sa existe de mult o comisie de monitorizare, spune Aurel Cornea, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint. Totodata, Ministerul Educatiei a intirziat cu plata sumelor restante catre angajatii din invatamint. Hardau precizeaza ca i-a anuntat pe reprezentantii profesorilor, inca de pe 3 februarie, ca inspectoratele scolare nu au avut timp sa stringa datele cu privire la restituirea sumelor si au aminat termenul pina pe 10 februarie . Ministrul Hardau il dezinformeaza pe premier. Se pare ca minciuna conduce educatia, spune Catalin Croitoru , liderul Federatiei Educatiei Nationale.

Studentii il ataca pe Hardau

Si protocolul semnat cu studentii este nerespectat de catre Ministerul Educatiei. Uniunea Studentilor din Romania a acordat un ultimatum ministerului, ca pina la data de 15 martie, sa respecte protocolul, altfel studentii vor intra din nou in greva. Liderul USR a afirmat ca in centrele universitare din Oradea, Arad, Timisoara, Bacau, Iasi si Suceava, studentii nu au primit de aproape doi ani banii la care au dreptul prin lege pentru decontarea abonamentelor pentru mijloacele de transport public local, respectiv 50% din valoarea pretului acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea