Social

Hamilton, stapan peste haos

Grand Prix-ul Australiei a fost incheiat doar de sapte piloti, dintre care unul, Barrichello, a fost descalificat.

Cu greu s-ar fi putut imagina un scenariu mai dramatic pentru cursa de debut a sezonului 2008 de Formula 1. Prima zi de scoala a fost traita diferit de „bobocii“ Nelsinho Piquet (Renault) si Sebastien Bourdais (Toro Rosso), insa palida consolare a brazilianului este aceea ca amaraciunea abandonului a mai fost impartasita de 14 piloti, in timp ce francezul s-a inscris in grupul select al celor care au luat puncte.

Trierea a inceput inca din primul viraj, cind un acrosaj colectiv a determinat iesirea din cursa a lui Giancarlo Fisichella (Force India), sebastian vettel (Toro Rosso), Anthony Davidson (Super Aguri), Jenson Button (Honda) si Mark Webber (Red Bull). Avea sa fie abia prima dintre cele trei intrari pe pista ale safety car-ului, urmatoarele fiind cauzate de un acrosaj Felipe Massa (Ferrari)/ David Coulthard (Red Bull), in turul 27, si de un spectaculos accident al lui Timo Glock (Toyota), in turul 45.

Singurul care nu a fost partas la dramele din pluton a fost britanicul Lewis Hamilton (McLaren), care a plecat din pole-position si si-a mentinut primul loc pe parcursul celor 58 de tururi. In spatele sau, Rubens Barrichello (Honda) pleca de la boxe cu un mecanic dupa el, iar Bourdais abandona cu motorul in flacari cind mai erau trei tururi, la scurt timp dupa esecul lui Raikkonen.

Fiind ultimii care au parasit intrecerea, Bourdais si Raikkonen au intrat in puncte fiindca au fost prea putini piloti care au ajuns la sosire, in timp ce Barrichello a fost descalificat dupa cursa, din cauza ca nu a respectat semnalul luminilor rosii la iesirea de la boxe.

Lewis Hamilton s-a impus fara probleme in Grand Prix-ul Australiei, dar victoria sa, corelata cu locul cinci obtinut de Kovalainen (este pilotul care a realizat cel mai rapid tur de pista), ne arata ca monoposturile McLaren sint foarte rapide in acest an. In acelasi timp, fiabilitatea Ferrari lasa de dorit, Raikkonen intimpinind probleme exclusiv mecanice, iar Renault are in continuare masini slabe, concluzie desprinsa din rezultatele din calificari, locul 4 obtinut de Alonso in cursa fiind meritul ibericului. Timpul pentru reglaje este doar de o saptamina, pe 23 martie fiind programat al doilea Grand Prix al sezonului, la Sepang, in Malaiezia.

Clasament cursa

1. Lewis Hamilton (McLaren);  2. Nick Heidfeld (BMW);  3. Nico Rosberg (Williams); 4. Fernando Alonso (Renault); 5. Heikki Kovalainen (McLaren); 6. Kazuki Nakajima (Williams); 7. Sebastien Bourdais (Toro Rosso); 8. Kimi Raikkonen (Ferrari).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea