Social

Hamburger SV - Rapid 3-1 (2-0): visul continua!

Rapidul s-a calificat aseara, pentru prima oara in istoria sa, in sferturile de finala ale Cupei UEFA la fotbal, in ciuda faptului ca a fost invinsa cu 3-1 la Hamburg.









Meciul a fost unul pur si simplu nebun, in special in a doua sa parte. Dupa ce incepuse precum jocul de la Berlin, cu niste giulesteni siguri pe ei, partida a luat o turnura proasta pentru Rapid. Benjamin Lauth a profitat de o degajare nepermis de proasta a inlocuitorului lui Vasile Maftei , Danut Perja , si a deschis scorul in minutul 24. In minutul 36, Hamburg a egalat scorul la general prin bosniacul Sergej Barbarez, care nu i-a lasat nici o sansa lui Coman, care fusese "tradat" de Ionut Rada .

Buga, din nou oportun

In repriza a doua, gazdele s-au aruncat in atac, cautand golul care sa le califice in sferturile de finala. In minutul 50, insa, Mugurel Buga a marcat golul care avea sa se dovedeasca decisiv pentru calificare. Chiar daca, in minutul 62, Rafael van der Vaart a mai marcat o data, Rapidul a obtinut o calificare fantastica. Si este prima echipa romaneasca ce ajunge in sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa Victoria Bucuresti, in 1989, si a doua echipa post-decembrista care ajunge in sferturile de finala intr-o cupa europeana , dupa prezenta Stelei in Cupa Cupelor , in 1993.

Criza de efectiv

Pentru meciul de la Hamburg, Razvan Lucescu nu a putut conta pe cativa dintre jucatorii sai de baza. In afara de Pancu, care n-a avut drept de joc, tehnicianul din Giulesti nu a putut conta nici pe Vasile Maftei, suspendat dupa eliminarea din partida tur, si nici pe armeanul Artavazd Karamian, accidentat in jocul de saptamana trecuta. Rapidul nu a avut la dispozitie sase jucatori de camp

pentru a-i inscrie pe foaia de meci, astfel ca Razvan a fost nevoit sa-i treaca pe foaie pe ambii portari de rezerva: Ionut Curca si Mihai Minca.

Copos superstitios

Patronul rapidist George Copos s-a aratat a fi mai superstitios chiar decat fotbalistii sai. El a fost prezent in tribuna oficiala de pe AOL Arena, insa a sosit in Hamburg abia ieri. El a ajuns in Germania la bordul unei curse charter. Mai mult chiar Copos a cerut in mod expres ca aeronava sa fie chiar aceeasi cu care a zburat la Berlin, pentru meciul cu Hertha, in speranta ca si deznodamantul meciului va fi acelasi.

(continuarea in Averea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea