Social

#ong #bulevard #demolare #hala matache # Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus

Hala Matache, demolata

Lucrarile de demolare a Halei Matache au fost incepute luni noapte de catre lucratorii de la Primaria Capitalei. Demolarea acestui monument istoric a fost efectuata pentru construirea unui nou bulevard ce va face legatura intre Piata Victoriei si Piata Flori si se va numi Diametrala Buzesti-Berzei-Uranus.

Desi ieri, 25 martie, a fost organizata o dezbatere publica pe marginea demolarii Pietei Matache, nu s-a ajuns la un acord intre autoritati si ONG-urile participante, care au pledat impotriva demolarii acestui monument cultural.

"Nu este prima dezbatere la care nu se ajunge la nicio concluzie, fiecare din parti si-a pastrat pozitia cu care a venit. Noi am zis ca este o solutie mai rationala sa nu se demoleze, sa construiasca soseaua pe langa Hala, ei au spus ca trebuie sa demoleze ca asa cred ei ca este mai bine", a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Hala Matache este disputata din anul 2010 de catre cateva ONG-uri care vor reabilitarea acesteia si Primaria Capitalei, care sustine ca aceasta cladire trebuie mutata pentru a fi construit Bulevardul Uranus.

Hala Matache ar trebui mutata cu 37 m si 20 cm fata de pozitia in care se afla in acest moment pentru a se putea incepe constructia noului bulevard.


Sursa foto: www.evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea