Social

Antrenorul Politehnicii Timisoara nu se teme de represalii din partea lui Mircea Sandu pentru ca l-a vrut pe cumnatul sau la FRF. Hagi refuza sa comenteze apropierea imaginii sale de controversatii frati Iancu si promite sa se bata pentru titlu cu formatiile din Bucuresti.

Cit de mare este diferenta dintre asteptari si realitate la Politehnica Timisoara?

Diferenta dintre asteptarile mele si ceea ce am gasit aici nu e mare deloc. Nu este mare, si lucrul care trebuie scos in evidenta e ca sintem pe drumul cel bun. La proiectul pe care l-am inceput mai trebuie sa lucram, sa-l consolidam. Mai trebuie facut cite ceva, ca sa ne consolidam pozitia acolo, sus, sa fim una dintre protagonistele campionatului Romaniei.

Pina acum, toate echipele pe care le-ati antrenat au fost preluate din mers. De ce?

Motivul? Este intimplarea. Mi-as fi dorit sa o iau de la inceput (ride). Dar e intimplarea. Normal ca ar fi mai bine, dar asta e!

La fiecare echipa pe care ati pregatit-o, ati aplicat decalogul Hagi. Unde a fost mai greu de respectat?

Orice colectiv trebuie sa fie dominat de reguli si disciplina. Greu nu a fost deloc de respectat. De obicei, a fost respectat. E un Regulament de ordine interioara intre staff-ul tehnic si medical cu vestiarul, pe care l-am dorit eu, dar acest lucru exista, totusi, oriunde. E normal sa existe asa ceva, pentru a putea convietui foarte bine. Si aici l-am pus in vigoare, si a fost, si este respectat. L-am aplicat peste tot, nu numai intr-o parte sau alta. Pur si simplu, pentru a trai bine, un colectiv are nevoie de reguli si disciplina, ca sa ne intelegem. E regulamentul nostru intern...

Este redactata lista de transferuri; sa ne asteptam la promovarea unor tineri de perspectiva sau la aducerea unor jucatori consacrati, care sa poata face rezultate imediate?

Pai, vedeti si dumneavoastra ca in fiecare zi se aude ba de unul, ba de altul. Lista noastra nu se va opri pina cind nu se incheie perioada legala de transferari. In fotbal se schimba multe lucruri de azi pe miine, si atunci e normal sa incercam sa aducem jucatori noi. In momentul de fata sintem foarte multumiti de cum merg lucrurile, de baietii care au venit, dar mai avem timp... Nu dau eu nume, eu discut doar cu conducerea, asa ca...

De ce buget ar avea nevoie un club din Romania pentru a face performanta adevarata in Europa?

In Romania trebuie sa ai un buget bun. In Romania, ca sa faci performanta, iti trebuie in primul rind sa ai stabilitate financiara . Cind ai asigurata stabilitatea financiara si un buget bun, atunci ai posibilitatea sa te organizezi foarte bine. Mai trebuie sa ai timpul necesar pentru a forma o echipa, pentru ca o echipa competitiva se formeaza in cel putin doi ani. In Romania de asta e nevoie, de fapt: de stabilitate financiara si de timp pentru a forma o echipa. Asa cum au format si Steaua, si Dinamo si restul...

Fotbalul romanesc este din nou in topurile europene, dar evolutiile echipelor noastre nu sint constante. Care ar fi cauzele?

Echipele romanesti din cupele europene au avut doi-trei ani pentru a se forma. Rezultatele lor nu sint intimplatoare. De ce evolutiile lor nu sint constante? Pai, depinde, ca si ele au niste limite. Totdeauna exista niste limite! De asta si spun ca ar fi loc si de mai bine. Oricum, ei nu stau rau si au reusit ceva. Au aratat ca se poate, totusi... Muncim impreuna si intr-o zi vom fi si noi foarte puternici.

L-ati sustinut pe Gica Popescu impotriva lui Mircea Sandu. La Timisoara, director general este Ion Craciunescu , plecat cu scandal din FRF. Va asteptati la razbunari din partea presedintelui FRF?

Eu nu am sustinut pe cineva anume impotriva lui Mircea Sandu. Eu l-am preferat pe Gica, dar... Pe noi nu ne preocupa acest lucru. Noi sintem interesati sa lucram bine, sa aratam bine, sa fim puternici, sa fim bine organizati. Pe noi asta ne intereseaza. 99% depinde de noi. Mentalitatea noastra este, in primul rind, sa ne uitam la noi. Daca noi o sa ne organizam bine, daca noi o sa fim competitivi, caci vom deveni competitivi, daca noi o sa avem la club o foarte buna echipa, restul nu e de competenta noastra. Vom vedea... Dar nu cred ca cineva ar fi impotriva. Cred ca nu e normal, pentru ca Timisoara investeste, e un club care doreste performanta, deci nu sint argumente sau altceva care sa ne stopeze. Dar depinde de noi, eu asa zic. Noi ne vom bate sa fim acolo, sus. Sintem sus si ne vom bate pentru fiecare meci din returul campionatului, ca sa luam toate cele trei puncte. Respectam adversarul, dar trebuie sa credem in noi. Mergem la victorie in fiecare meci! Dupa aia vom vedea ce vom obtine. Iar de la anul ne vom fixa clar obiectivele.

Aveti o imagine imaculata, spre deosebire de patronii de la Poli. Credeti ca imaginea dvs. va avea de suferit din aceasta cauza?

... (face un gest din mina, care explica, mai direct sau mai voalat, ca nu comenteaza).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea