Social

#adresa e-mail Hillary Clinton #Guccifer #Marcel Lazar Lehel #hacker roman #hillary clinton

Hackerul roman care a spart “usor” mailul lui Hillary Clinton

 

Marcel Lazar Lehel, hackerul roman, cunoscut sub numele de „Guccifer”, cel care a fost arestat pentru spargerea contului de e-mail al fostului secretar de stat american Hillary Clinton, a marturisit, intr-un interviu in exclusivitate, acordat Fox News, ca initiativa sa a fost un lucru „facil”, potrivit Agerpres.

„Pentru mine, a fost usor... usor pentru mine, pentru oricine”', a spus hackerul, care se afla intr-o inchisoare din orasul Alexandria, statul Virginia, in asteptarea procesului sau judiciar. 

Stafful de campanie al lui Hillary Clinton, candidata a Partidului Democrat la prezidentialele din SUA din luna noiembrie a dat publicitatii miercuri seara un comunicat. „Nu exista absolut niciun fundament pentru a crede afirmatiile facute de acest infractor din celula in care este inchis. In plus, el nu ofera nicio dovada in sprijinul declaratiilor sale, descrierile sale despre serverul doamnei Clinton nu sunt conforme cu realitatea”.

Hillary Clinton este cercetata de justitia americana pentru utilizarea neglijenta in utilizarea mailurilor de serviciu, lucru care ar putea sa duca la retragerea candidaturii pentru Casa Alba, conform evz.ro.

Contul de e-mail al fostului secretar de stat continea circa 2.200 de e-mailuri continand informatii clasificate si alte 22 de nivel Top Secret. 



„Guccifer” a declarat ca mai intai a spart contul AOL al lui Sidney Blumenthal, apropiat al lui Hillary Clinton, dupa care a putut sa aiba acces „cam de doua ori” la serverul fostului secretar de stat. „Nu le-am acordat atentie. Pentru mine, nu parea contul lui Hillary Clinton, ci un cont de e-mail pe care ea si altii il foloseau pentru a discuta chestiuni electorale”, a explicat „Guccifer”. Dupa ce a cititi ca existau probleme de securitate in contul e-mail al lui Blumenthal, el a „intrat” in acest cont, unde a vazut zeci de mesaje trimise de pe adresa de e-mail a lui Hillary Clinton.

In iunie 2014, „Guccifer” a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sapte ani de inchisoare cu executare. Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazar Lehel ca, in cursul anului 2013, a accesat in mod repetat si fara drept, prin incalcarea masurilor de securitate, conturile de e-mail apartinand unor persoane publice din Romania, cu scopul de a intra in posesia datelor confidentiale. Printre persoanele al caror e-mail a fost spart de „Guccifer” se afla fostul director al SRI George Cristian Maior si fosta eurodeputata Corina Cretu, scrie romanialibera.ro.
Marcel Lehel Lazar a spart si conturi de e-mail ale altor oficiali americani, printre care fostul secretar de stat Colin Powell, membri ai familiilor Bush si Rockefeller, dar si ale unor vedete din SUA.

Susra foto: lidblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea