Social

H5N1 revine. Toate pasarile din Hong Kong vor fi sacrificate

Autoritatile sanitare din Hong Kong au ordonat sacrificarea tuturor pasarilor, scoase la vanzare in pietele orasului, dupa ce virusul mortal al gripei aviare, H5N1 si-a facut din nou aparitia. De aceasta data, nu sunt indicii ca virusul ar fi contaminat si oameni, dar expertii vor sa ia toate masurile de precautie .

Autoritatile din Hong Kong s-au mai confruntat cu gripa aviara in 1997, cand virusul H5N1 a ucis sase persoane. Acum cinci ani, temutul virus a aparut, din nou, in alte tari asiatice, iar de atunci a facut 241 de victime.

La Hong Kong, alerta a fost decretata saptamana trecuta, cand virusul a fost identificat la cinci gaini dintr-o piata stradala. Nici una nu murise, dar, ca o prima masura preventiva, agentii sanitari au sacrificat toate cele 2.700 de pasari din piata respectiva.

Testele ulterioare au aratat ca virusul era prezent si in alte trei piete, asa ca s-a trecut la o masura si mai drastica: eliminarea tuturor pasarilor din piete.

Guvernul local a suspendat, de asemenea, livrarile de pasari vii de la fermele locale, ca si din restul Chinei. Negustorii se plang ca vor suferi pierderi insemnate, dar autoritatile nu sunt dispuse la nici o concesie .

Virusul H5N1 sufera permanent mutatii iar expertii se tem ca, in cele din urma, se va crea o varietate care se va transmite de la om la om si va face milioane de victime in intreaga lume.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea