Social

Presedintele Institutului Cultural Roman, scriitorul Horia-Roman Patapievici, a fost ranit usor, simbata, intr-un accident de circulatie in urma caruia autoturismul pe care-l conducea s-a rasturnat de mai multe ori.
Potrivit IPJ Alba, Horia-Roman Patapievici mergea de la Bucuresti spre Timisoara si, dupa ce a intrat in localitatea Cunta din judetul Alba, a adormit la volan, iar masina a intrat pe contrasens, dupa care s-a rasturnat. Autoturismul a fost distrus in proportie de 75%, si Horia Patapievici a fost internat la Spitalul Sibiu , fiind diagnosticat cu fracturi costale si o contuzie la umar. Conform unor surse din presa locala, in timpul accidentului airbag -ul masinii nu s-a deschis, iar scriitorul nu purta centura de siguranta.

Raportul facut public de IPJ Alba nu precizeaza nimic despre nedeschiderea airbag-ului si nici daca autoturismul Renault Megane, proprietate personala a lui Horia-Roman Patapievici, avea efectuata revizia tehnica la zi. Reprezentantii Serviciului de asistenta rutiera Renault au refuzat sa precizeze daca autorul accidentului a apelat la serviciile de remorcare ale Renault sau daca acesta a solicitat o expertiza tehnica privind nefunctionarea sistemului de protectie airbag, motivind ca aceste informatii sint confidentiale.
Nici o legatura intre airbag si centura

Expertul tehnic judiciar pentru autovehicule si circulatie rutiera , Coriolan Tisler, a declarat pentru 2 ca a mai intilnit cazuri in care airbag-urile nu au functionat in urma coliziunilor frontale sau laterale, precizind ca intre faptul ca soferul nu purta centura de siguranta si nedeschiderera airbag-ului nu exista nici o legatura tehnica. Presedintele ICR nu a putut fi contactat ieri pentru a-si exprima punctul de vedere.

Totusi, accidentul se pare ca s-a produs din cauza starii de oboseala a scriitorului. El s-a intors in tara in seara precedenta alaturi de Mona Musca si Valentin Naumescu, facind parte dintr-o delegatie care s-a deplasat la Venetia pentru a face ultimele pregatiri, inainte de inceperea Bienalei de arta contemporana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea