Social

#gyorgy frunda #curtea constitutionala #politizare

Gyorgy Frunda: Curtea Constitutionala este foarte politizata

Senatorul Gyorgy Frunda atrage atentia asupra politizarii Curtii Constitutionale. In viziunea senatorului UDMR, Constitutia trebuie modificata astfel incat sa fie parte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

"Curtea Constitutionala este foarte politizata. Ultima data, PDL a numit trei judecatori in CCR. Aceasta politizare a Curtii, indiferent unde merge si cine este partidul de guvernamant, face un mare rau, pentru ca magistratii isi pierd credibilitatea. De multe ori au luat decizii politice, ori prin constructia ei constitutionala, Curtea ar trebui sa fie complet apolitica si doar sa interpreteze Constitutia", a declarat Frunda pentru Ziare.com.

"Trebuie modificata Constitutia in acest sens, pe sistemul german, as face Curtea Constitutionala parte a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sa fie formata din judecatori profesionisti. In momentul in care vom revizui Constitutia se va ridica si problema aceasta, in mod cert", a mai spus parlamentarul UDMR.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea