Social

#buget #bugetar #lux #taxa #guvern #boc

Guvernul vrea sa taxeze bugetarii de lux

Bugetarii de lux ar putea avea o noua taxa. Cabinetul condus Emil Boc a initiat astazi o masura prin care doreste sa perceapa o euro in acest an. In acest sens, a aprobat proiectul de lege care interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat, masura de pe urma careia va economisi cateva zeci de milioane de euro. Doar pensionarii cu venituri mai mici de 1683 de lei vor putea primi si pensie si salariu. Guvernul va strange bani si de pe urma plafonarii salariilor mari de la stat. Ar putea creste, insa, lefurile mici si foarte mici, cu minim 5 procente.

Guvernul pregateste si prima rectificare bugetara din acest an, in urma careia vor fi reduse fondurile unor ministere cum este cel al Mediului, Turismului, Educatiei sau Apararii. Ministrul Finantelor le-a cerut colegilor de Cabinet reducerea cheltuielilor de personal cu 5% fata de suma aprobata initial pentru 2009.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea