Social

#ordonanta #sporuri #sindicate #guvern #emil boc

Guvernul vrea sa ocoleasca concluziile negocierilor cu sindicatele

Sindicatul National al Functionarilor Publici ameninta cu actiuni de protest in cazul in care guverul va implementa "Ordonanta sporurilor" in forma actuala. Aceasta include un articol prin care ordonatorii de credite pot sa reduca cheltuielile cu personalul in orice fel vor.

Articolul 20 al ordonantei anuleaza toate negocierile sindicatelor, lasand unele institutii sa-si reduca cheltuielile de personal dupa bunul plac.

"Este vorba despre articolul numarul 20 care prevede ca, in 30 de zile de la aparitia ordonantei, ordonatorii de credite pot aplica orice fel de masuri, astfel incat sa se incadreze in limitele cheltuielilor de personal. Asta inseamna ca tot ce am negociat noi pana acum va fi dat peste cap. Sau, asta mai poate insemna disponibilizari . Acest articol este foarte important si nu trebuie avizat sub nici o forma", a declarat Sebastian Oprescu , liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici, pentru Gandul.

Daca la inceputul anului, premierul Emil Boc prezentase o lista cu 18 sporuri care urmeaza sa fie taiate, 13 dintre ele au fost salvate intre timp, in urma negocierilor cu sindicatele. Angajatii care gestioneaza fonduri europene vor lua in continuare sporul de 75% numai in functie de performanta, sporul de limbi straine va fi acordat pentru limbile rare, sporul de antena va fi mentinut si profesorii vor obtine banii de carti si de naveta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea