Social

Guvernul va plati romanilor saraci factura la curent

Romanii cu venituri reduse vor primi bani de la stat pentru plata facturii la curent.

Potrivit unui proiect de modificare a Legii energiei electrice, adoptat de Guvern, consumatorii casnici cu venituri reduse isi vor putea achita astfel consumul minim necesar de energie electrica . Nivelul cuantumului minim care se acopera din fonduri bugetare , modalitatea de sprijin si categoriile de clienti vulnerabili sa fie stabilite ulterior prin hotarare de guvern, se arata intr-un comunicat de la guvern.

Actul normativ individualizeaza categoria de consumatori vulnerabili. Acestia sunt clientii casnici care, din motive de sanatate, varsta sau alta natura, beneficiaza de anumite facilitati in asigurarea serviciului de furnizare a energiei electrice.

De asemenea, proiectul arata ca, odata cu deschiderea totala a pietei de energie electrica, pot aparea situatii in care furnizorul care asigura alimentarea cu energie electrica a unui consumator sa nu isi mai poata exercita aceasta obligatie (de exemplu in situatie de faliment).

Furnizorul de ultima optiune este cel care asigura continuitatea in alimentare cu energie electrica a consumatorilor. Desemnarea furnizorilor de ultima optiune se va face in baza unui regulament emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Proiectul de Lege va fi trimis spre dezbatere si adoptare Parlamentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea