Social

#guvern #cheltuieli #buget #minister #rectificare

Guvernul taie din bugete si amana acordarea tichetelor de vacanta

Guvernul ar putea bloca acordarea tichetelor de vacanta pentru 2009. Aceasta este una dintre masurile cuprinse in planul de reducere a cheltuielilor bugetare, anuntat astazi de Executivul roman, care mai cuprinde reduceri de bugete, euro . Aceasta masura este necesara pentru ca tara noastra sa primeasca imprumutul extern pe care l-a cerut de la institutiile internationale.

Conform Realitatea TV, in setul de masuri avut in vedere de Executiv sunt cuprinse urmatoarele masuri: reducerea cu 5% a cheltuielilor de personal fata de bugetul initial, comasarea, restructurarea, desfiintarea agentiilor din subordinea ministerelor; interzicerea achizitiei de masini si mobilier; blocarea tichetelor de vacanta si a tichetelor cadou; blocarea posturilor vacante; impunerea unei taxe de solidaritate, de 90%, pentru salariile mai mari de 8000 lei; interzicerea cumularii pensiei cu salariul de la stat; introducerea de impozite noi pentru firme si IMM-uri.

In plus ministerele Educatiei, Agriculturii, Mediului, Apararii, Turismului vor avea bugete reduse, in timp ce Ministerul Muncii va primi bani in plus. Conform declaratiilor oficialile, in primele doua luni bugetul a inregistrat un deficit de 3,3 miliarde de lei, adica 0,63% din PIB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea