Social

#foto international herald

Guvernul sud-coreean incuraja prostitutia in anii '60 pentru a distra soldatii americani

Un grup de foste prostituate din Coreea de Sud acuza autoritatile de la Seul ca au incurajat prostitutia in preajma bazelor militare americane stabilite in anii 60 pentru a multumi soldatii americani.

Desi se cunoaste de mult timp ca guvernul tolera bordelurile care functionau langa bazele militare intre 1960 si 1980, prostituatele acuza ca autoritatile au jucat un rol activ in incurajarea prostitutiei, elaborand un sistem de testare si tratament al femeilor pentru ca soldatii americani sa poata beneficia de servicii sexuale fara riscul de epidemii, potrivit International Herald Tribune.

Acuzatiile vin in contextul in care Coreea de Sud a protestat ani la randul si au cerut compensatii guvernului japonez din cauza femeilor coreene racolate pentru a servi ca prostituate pentru soldatii din armata imperiala japoneza.

"Guvernul de atunci a fost codosul nostru in relatia cu armata americana ", spune Kim Aeran, una dintre femeile care au povestit viata lor de atunci, si care acum are 58 de ani. Expertii spun ca guvernul de la Seul era motivat in parte de teama ca militarii americani ar putea pleca si era dispus sa faca orice pentru a impiedica acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea