Social

#ong #coduri penale #proces #guvern #ministerul justitiei #traian băsescu

Guvernul si Ministerul Justitiei, date in judecata pentru noile Coduri

Coalitia de ONG " Opriti codurile !" a inaintat astazi Curtii de Apel Bucuresti documente prin care cheama in judecatata Executivul si Ministerul Justitiei. Organizatiile acuza incalcarea legii transparentei in adoptarea proiectelor celor patru coduri juridice .

Guvernul si Ministerul Justitiei sunt acuzate si de incalcarea Legii 24/2000 care reglementeaza tehnica legislativa. Reprezentantii ONG-urilor sustin ca adoptarea codurilor prin hotarari de Guvern a fost facuta in lipsa avizelor necesare.

Coalitia de ONG "Opriti Codurile!" a lansat o scrisoare deschisa catre presedintele tarii, Traian Basescu, in care il roaga sa vegheze la respectarea legalitatii procedurilor de adoptare a codurilor.

"Ne adresam dumneavoastra in numele a 20 de organizatii neguvernamentale din domeniul media, al drepturilor omului si al politicilor publice, membre ale Coalitiei "Opriti Codurile!", cu rugamintea de a veghea la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice conform art. 80, alin. 2 din Constitutia Romaniei ", se arata in scrisoare, conform Evenimentul Zilei.

Termenul de finalizare a dezbaterilor in Parlament pentru cele patru coduri juridice este 15 mai . Dupa aceasta data, codurile vor fi adoptate prin asumarea raspunderii de catre Guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea