Social

Guvernul si-a imbunatatit - cat de cat - oferta pentru dascali

Discutiile purtate ieri intre sindicalistii din Educatie si negociatorii guvernamentali au avut ca punct de plecare un proiect de acord imbunatatit fata de "blocajul" de maximum 8% in care se "gripasera" subalternii lui Tariceanu.

Oricum, pana cand vor veni raspunsurile din teritoriu la noua oferta guvernamentala, greva va continua.



Noua oferta prevede o crestere salariala medie de 11,5%, tot in doua etape si tot cu prioritate pentru debutanti si cadrele didactice cu vechime redusa.

Prima etapa ar fi cu incepere de la 1 ianuarie 2006, cu 5,5% fata de nivelul din decembrie 2005, si a doua - cu 6% de la 1 septembrie 2006, fata de nivelul din luna august 2006. Aplicandu-se cresterea a doua la valoarea salariilor deja majorate, rezulta o crestere efectiva de 11,83%.

In urma acestor majorari succesive, salariul mediu al cadrelor didactice ar urma sa creasca cu peste 1.250.000 lei vechi, respectiv 125 RON.

Majorarea salariala va fi valabila atat pentru personalul didactic, cat si pentru personalul didactic auxiliar.

Sindicalistii au mai obtinut si mentinerea titularizarii in forma ei actuala, precum si blocarea acelui 1,1% din PIB tot pentru Educatie si in 2007.

Totodata, astazi, Curtea Constitutionala dezbate neconstitutionalitatea unor articole ale Legii conflictelor de munca invocate de sindicalistii din invatamant, in procesul in care guvernul a cerut suspendarea grevei profesorilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea