Social

Guvernul retrage jandarmii de la obiectivele strategice

Peste 40 de obiective catalogate ca fiind de importanta deosebita ramin fara paza asigurata de jandarmi , in urma intrarii in vigoare a unei hotariri de guvern. Aeroportul Timisoara se confrunta cu o situatie deosebita.

Aeroporturile Internationale Henri Coanda si Aurel Vlaicu din Bucuresti, Traian Vuia din Timisoara si Mihail Kogalniceanu din Constanta apar pe lista obiectivelor de la care se ridica paza jandarmilor, conform H.G. nr. 1486/ 2005 . Termenul este de 60 de zile de la intrarea in vigoare a hotaririi, adica 11 martie, dupa cum ne-a declarat purtatorul de cuvint al jandarmeriei, capitanul Alin Avram. Pina la aceasta data, unitatile respective trebuie sa organizeze licitatii pentru a-si asigura serviciile unor firme specializate de paza.

Vulnerabilitate pe aeroport

La Aeroportul Traian Vuia din Timisoara, cei 200 de jandarmi care fac paza vor fi retrasi pe 11 martie, in conditiile in care licitatia pentru angajarea unei firme este programata sa aiba loc abia pe 23 martie. Timp de doua saptamini, aeroportul va ramine vulnerabil, autoritatile apelind la o solutie de compromis. Pe plan local am facut totusi un protocol. Ramine o echipa de zece jandarmi sa-i inlocuiasca pe cei 200 care erau pina acum. Nu se prea poate spune asta, ca sintem expusi. Oricum, asiguram si noi paza cum putem, a declarat Gheorghe Strimbeanu, directorul adjunct al Aeroportului din Timisoara.

El a mai spus ca hotarirea de guvern ne-a lasat cu ochii-n soare, pentru ca paza militarizata a jandarmilor este greu de inlocuit la aceleasi standarde. Reprezentantii aeroportului timisorean recunosc ca sint expusi in fata posibilelor atacuri teroriste sau a tulburarilor de orice fel. Purtatorul de cuvint al jandarmilor din Timis, locotenent-colonelul Paul Ciobanasu, a declarat ca efectivele de jandarmi de la aeroport vor fi redistribuite la alte obiective.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea