Social

#fumatori #tigari contrabanda #descurajarea fumatului #tigari slim

Guvernul protejeaza fumatorii

Desi Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania a solicitat Guvernului sa ia masuri pentru combaterea si descurajarea fumatului in conformitate cu noua directiva europeana privind consumul si produsele din tutun, Ministerul Economiei a anuntat ca nu este de acord cu unele aspecte ale acestei directive.

Conform reprezentantilor Ministerului Economiei, interzicerea tigarilor slim, una dintre reglementatarile noii directive UE in ceea ce priveste tutunul, nu este o masura care va reduce consumul, ci va incuraja consumul de produse de acest tip din contrabanda, fapt ce va duce la diminuarea veniturilor la bugetul de stat.

De asemenea, Guvernul considera ca, prin aceasta masura, statul ar interveni in activitatea operatorilor economici si i-ar favoriza doar pe unii dintre acestia.

Totodata, Guvernul nu este de acord nici cu marirea suprafetei pentru avertismentele de pe fetele pachetelor de tigari, de la 45% la 75%, deoarece acest lucru ar duce la "o restrangere evidenta a dreptului de a folosi marcile comerciale, la o expropriere sau anulare a drepturilor de proprietate industriala predobandite ale titularilor".

Sursa foto:incomod.ph

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea