Social

#bugetari #disponibilizare #guvern

Guvernul planuieste concedierea a 125.000 de bugetari in 2011

Numarul bugetarilor disponibilizati in acest an, 70.000, ar putea creste in 2011 cu inca 125.000, potrivit estimarilor facute publice de consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

"Analiza de optimalitate care porneste de sus in jos poate sa-ti reclame nevoia unor suplimentari de restructurare de 125.000. In realitate cifra reala, concreta, va fi rezultatul propunerilor care vin de jos in sus. Fiecare institutie publica in parte este obligata sa-si faca propriile analize de cost- beneficiu , propriile analize pe baza normativelor de personal si a standardelor de cost pe care le-am adoptat, respectiv analiza calitatii serviciului public de care raspund", a declarat ea pentru Stirile Pro TV.

Andreea Paul-Vass sustine ca numarul bugetarilor trebuie sa revina la valoarea din 2007, inainte de angajarile masive. In perioada 2007-2008, 250.000 de romani au fost angajati de stat.

Consilierul premierului a explicat ca Executivul trebuie sa faca tot posibilul pentru a aplica masurile la care s-a angajat in fata reprezentantilor Fondului Monetar International.

In afara de masurile acordului cu FMI, Andreea Paul-Vass sustine nevoie unor reforme suplimentare in patru puncte, care ar duce la cresterea PIB cu 10%:

  • anularea pensiilor de invaliditate obtinute abuziv
  • largirea bazei de impozitare prin eliminarea unor scutiri
  • diminuarea evaziunii fiscale la "un nivel rezonabil"
  • cresterea fiscalitatii la nivelul mediei europene, masura luata in considerare doar ca ultima solutie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea