Social

#schimbare prefecti #mobilitate functionari publici #legea 188/1999

Guvernul modifica legislatia ca sa poata schimba prefectii

In cursul anului 2009, ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine, a decis joi Guvernul.

Actul normativ prevede abrogarea articolului potrivit caruia numarul functiilor publice de inspector guvernamental se stabileste in limita a maximum 30% din numarul de posturi aferente celorlalte functii publice din categoria inaltilor functionari publici, informeaza NewsIn.

Guvernul a decis totodata ca mandatul de membru al comisiei de concurs organizat pentru intrarea in categoria inaltilor functionari publici si al comisiei de solutionare a contestatiilor poate inceta si in urma revocarii.

Pana in prezent, mandatul putea inceta la expirarea termenului pentru care a fost numit, prin demisie, in cazul imposibilitatii exercitarii mandatului pe o perioada mai mare de 3 luni, in caz de incompatibilitate sau conflict de interese , pentru trimiterea in judecata sau in caz de deces.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea