Social

Guvernul lui Berlusconi, validat de deputatii italieni

Italia "aproape" are un nou Guvern validat de deputatii italieni chiar cu o zi inainte ca ministrul roman de interne, Cristian David , sa plece spre Roma pentru pentru a discuta problema romanilor infractori din Peninsula.

Noul Guvern al lui Silvio Berlusconi a obtinut astazi votul de incredere al Camerei Deputatilor din Italia, la limita, insa destul cat sa treaca de aceasta camera a Parlamentului italian, urmand a infrunta joi Senatul pentru aceeasi procedura.

Berlusconi si partidul sau a castigat alegerile legislative de la jumatatea lunii aprilie, asa ca validarea guvernului sau de catre Parlament pare mai degraba o formalitate, mai ales ca se bucura si de sprijinul Ligii Nordului. In discursul sau de astazi, de dupa votul deputatilor, Berlusconi a promis ca va "trezi" Italia si a invitat opozitia de stanga la dialog si ca va rezolva criza deseurilor din Napoli.

Acest lucru se intampla cu o zi inainte ca ministrul roman al internelor, Cristian David sa mearga in capitala Italiei pentru a discuta cu noua conducere italiana despre problema romanilor din Peninsula, pe fondul ultimelor tensiuni aparute in aceasta privinta. Ministrul David da curs astfel rugamintii premierului Tariceanu, care i-a cerut sa mearga de urgenta in Italia, pentru a se asigura ca romanii care lucreaza acolo cinstit nu vor avea de suferit din cauza ultimelor fapte comise de imigranti de origine romana pe teritoriul Italiei.

In ultimele zile premierul italian, Silvio Berlusconi, a anuntat intentia de a introduce in Codul Penal delictul „imigratiei clandestine”, masura ce face parte dintr-un plan care va fi supus vineri atentiei sefului guvernului dupa consultarea sindicatelor, asociatilor si a colectivitatilor locale. Programul prevede printre altele si repatrierea cetatenilor Uniunii Europene care nu se pot intretine sau care au comis infractiuni.

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni , a dat insa asigurari ca nu va permite ca romanii onesti din Italia sa fie afectati de noile legi.

In prezent, rapoartele oficiale arata ca in Italia traiesc aproximativ 342.200 de romani, insa conform fundatiei catolice Caritas, numarul lor a crescut la 556.000, de cand Romania a intrat in UE.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea