Social

#angajare #guvern #legea salarizarii profesorilor #raspunderea

Guvernul isi asuma raspunderea pe Legea salarizarii profesorilor

Guvernul isi va angaja raspunderea pe proiectul de lege privind salarizarea profesorilor. Potrivit lui Lazlo Borbely, ministrul Mediului , Executivul isi va angaja raspunderea si pe Codul de Dialog Social.

Borbely a mai spus in maximum patru zile, membrii coalitiei vor lua decizii legate de modificarea cotei CAS,  precum si a Pachetului de relansare economica .

El precizat ca Guvernul se va reuni joi intr-o sedinta speciala in vederea angajarii raspunderii pe cele doua acte normative, informatie confirmata si de Ioana Muntean , purtatorul de cuvant al Executivului.

Premierul Emil Boc a declarat, marti, intr-o emisiune televizata ca in acest moment nu exista banii necesari pentru majorarea salariilor cadrelor didactice. El a a dat insa asigurari ca profesorii isi vor recupera drepturile salariale castigate in instanta, esalonat, incepand cu 2012: 

"Statul roman si Guvernul Romaniei va respecta orice sentinta judecatoreasca si orice decizie a ICCJ. Acesti bani se vor recupera esalonat in 2012, 2013, 2014, asa cum exista reesalonate drepturi salariale ale magistratilor din diverse sporuri. Prin legea bugetului pe 2012, se va stabili cat si cum se vor reesalona si plati aceste drepturi salariale, in functie de sentintele judecatoresti".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea