Social

Guvernul isi asuma o motiune de cenzura

Cabinetul Tariceanu va testa sustinerea de care se bucura in Parlament prin asumarea raspunderii pentru pachetul legislativ privind justitia si proprietatea.
Guvernul a adoptat, in sedinta de ieri, pachetul de legi pentru reglementarea juridica a proprietatii si reforma in justitie, pentru care urmeaza sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului. Data la care guvernul planuieste sa isi asume raspunderea este 8 iunie . Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ieri ca reprezentantii Aliantei D.A. vor solicita birourilor permanente ale celor doua camere convocarea la aceasta data a sedintei comune unde se va petrece asumarea. In replica la demersul guvernului, PSD intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura .
Motiune negociabila

Totusi, liderii PSD spun ca sint dispusi sa negocieze cu guvernul. Fostul ministru al Justitiei, senatorul Cristian Diaconescu afirma ca sint citeva aspecte ale legilor avansate de guvern care, daca ar fi discutate si modificate, atunci PSD ar putea sa-si reconsidere pozitia in privinta depunerii motiunii de cenzura. Propunerea ca numirea in functie a magistratilor sa fie facuta de ministrul Justitiei si presedintele Romaniei este unul dintre aspectele pe care le contesta PSD. Ne-am luat obligatia fata de Uniunea Europeana ca magistratii vor fi independenti fata de puterea politica. Acum ei vin si schimba din nou sistemul revenind la numirea de catre ministerul de Justitie , spune Diaconescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea