Social

#codul muncii #emil boc #guvern #opozitie #raspundere #motiune de cenzura #asumare

Guvernul isi asuma azi raspunderea pe Codul Muncii

Guvernul isi va asuma, marti, in cadrul sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului, noul Cod al Muncii. 

Executivul a aprobat, luni seara, doar opt amendamente la proiectul Codului Muncii, dintr-un total de 144 propuneri formulate de parlamentarii coalitiei, printre care si cel care acorda prioritate la reangajare persoanelor disponibilizate colectiv pentru o perioada de 45 de zile.

 

motiune de cenzura impotriva cabinetului Boc

 

Opozitia urmeaza sa depuna, imediat dupa ce cabinetul Boc isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului , o motiune de cenzura, intitulata "Codul Boc - salarii mici, somaj mare, firme falimentate".

Motiunea are 15 pagini, in textul sau fiind inserat un apel catre parlamentarii PDL, care sunt indemnati sa-l inlature pe Emil Boc din fruntea Guvernului.

O parte a opozitiei sustine insa ca aceasta motiune de cenzura nu are multe sanse de reusita. De aceasta parere sunt Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD si Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.

Parlamentarii PDL vor fi prezenti la motiunea de cenzura pe care opozitia o va depune la asumarea raspunderii pe Codul Muncii, insa nu vor participa la procesul de votare.

 

Masuri de securitate in Parlament

 

In vederea evitarii unor evenimente precum cel din decembrie 2011, cand adrian sobaru s-a aruncat de la balcon, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a adoptat o masura de securitate.

Astfel, la sedinta prin care Guvernul isi asuma raspunderea pe Codul Muncii vor avea acces in sala, in calitate de invitati, doar jurnalistii, nu si cetatenii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea