Social

#cumul pensie salariu #conform decizie ccr

Guvernul: Interzicerea cumulului pensiei cu salariul, in acord cu o decizie a CC

Interzicerea cumulului pensiei cu salariul pentru persoanele angajate in domeniul public este in acord cu o decizie a Curtii Constitutionale, potrivit argumenutului adus de Guvern in fundamentarea ordonantei.

Guvernul arata, in Nota de fundamentare a Ordonantei pentru modificarea unor acte normative in domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat si al celor de serviciu, ca bugetul de stat a fost afectat de .

Se arata si ca deficitul bugetar se afla peste limitele impuse prin Tratatul de la Maastricht, in contextul actualei situatii economico-financiare impunandu-se masuri e reducere a cheltuielilor bugetare.

O prioritate a Guvernului este reducerea graduala a cheltuielilor de personal din administratia publica centrala si locala, cu pana la 20% fata de nivelul din 2008, se precizeaza in Nota de fundamentare.

Astfel, proiectul contine dispozitii in temeiul carora pensionarii, atat cei din sistemul public, cat si cei care fac parte din sisteme speciale de pensii (justitie, aparare, ordine publica si siguranta nationala), nu mai pot cumula, pe viitor, aceasta pensie, cu veniturile obtinute din exercitarea unor functii remunerate de la bugetul de stat. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea