Social

#salarii #guvern #bugetari #bani

Guvernul ingheata salariile bugetarilor pentru acest an

Salariile bugetarilor vor fi inghetate in acest an. La doar cateva ore dupa ce Parlamentul a votat ordonanta care prevede rectificarea bugetara, Guvernul a anuntat ca pregateste o ordonanta de urgenta prin care va ingheta orice majorare a salariilor pentru toti bugetarii.

Nici o categorie de salariati ai statului nu va scapa de aceasta masura. Conform Realitatea TV, Executivul a luat astazi in discutie o ordonanta de urgenta care amana pana la finele acestui an aplicabilitatea OUG 1/2009.

Prin aceasta ordonanta votata la inceputul acestui an, Guvernul prelungise termenul de aplicabilitate a actelor normative care reglementeaza salarizarea categoriilor de personal din sectorul bugetar pana la 31 martie 2009 . Insa aceasta amanare a efectelor acestor legi insaemna de fapt inghetarea salariilor pentru acest an in sistemul bugetar.

Conform surselor guvernamentale citate de Realitatea TV, efectele ordonantei de urgenta care ingheata salariile vor fi resimtite de functionarii publici, personalul din justitie si educatie, personalul contractual din sectorul bugetar, personalul contractual din unitatile sanitare publice, personalul din sistemul sanitar -veterinar, personalul militar din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, personalul civil din institutiile publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala, controlorii financiari din cadrul Curtii de Conturi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea