Social

#guvern reducere personal #angajati sistem bugetar #concediere angajati bugetari #criza financiara economica #buget 2009 plan

Guvernul ia in calcul concedierea a 20% dintre bugetari

Liderii PD-L si PSD se gandesc la reducerea cu 20% a personalului din intregul sistem bugetar . Astfel salariile angajatilor ar putea fi majorate in raport cu inflatia fara a afecta tinta de deficit bugetar .

"Cele mai aprinse discutii din sedinta de miercuri a coalitiei au vizat reducerea cheltuielilor salariale din sectorul bugetar, intrucat niciun ministru nu este dispus sa anunte ca urmeaza disponibilizari .

Executivul este, insa, nevoit sa reduca cu aproape 20% personalul angajat la stat pentru a putea majora salariile bugetarilor astfel incat sa nu fie afectata tinta de deficit bugetar de 2% din produsul intern brut", au precizat, pentru NewsIn, reprezentanti ai PD-L si PSD.

Discutii aprinse au aparut si in legatura cu sumele ce urmeaza a reveni fiecarui minister, urmand ca negocierile sa fie reluate in sedinta de joi a guvernului.

"Daca in termen de o saptamana nu se va ajunge la un acord, Ministerul Finantelor va propune proiectul de buget cu care Executivul se va prezenta in Parlament", au declarat surse guvernamentale.

Singurele doua masuri acceptate atat de liderii PD-L, cat si de cei ai PSD vizeaza alocarea a cel putin 18% din cheltuielile bugetare pe anul 2009 pentru investitii si reducerea la jumatate a cheltuielilor destinate achizitiilor de bunuri si servicii. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea