Social

#motiune #motiune de cenzura #vor #guvern #emil boc

Guvernul condus de Emil Boc a picat astazi prin motiune de cenzura

Romania a ramas astazi fara Guvern. Cabinetul condus de Emil Boc a picat prin motiune de cenzura , dupa ce documentul "11 impotriva Romaniei" a fost adoptata in Parlament.

Guvernul Boc 2 a fost demis de catre cei 258 de parlamentari care au votat pentru motiunea de cenzura, fata de cei 176 care au votat impotriva. Motiunea "11 impotriva Romaniei" a fost initiata de PNL si UDMR, reprezentantii maghiari alegand votul secret.

Potrivit Adevarul.ro, pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata erau necesare 236 voturi "pentru" si inregistrarea cvorumului de prezente in sala. Astazi, la inceputul dezbaterilor asupra motiunii, care au durat mai bine de trei ore, au fost inregistrati 432 de senatori si deputati prezenti, din totalul de 471.

In aceste conditii, Guvernul Boc 2 este primul cabinet demis, in ultimii 20 de ani, prin motiune de cenzura . Dupa 1989, in Romania au fost depuse 19 motiuni de cenzura la adresa Guvernelor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea