Social

#indemnizatie mama #salariu fabulos #ministrul muncii

Guvernul Boc vrea sa schimbe legea indemnizatiilor pentru mame

Marian Sarbu , noul ministru al Muncii , considera ca legea privind indemnizatiile de mama, in valoare de 85% din venituri, trebuie refacuta.

O mama care are un venit anual de 4 miliarde de lei l-a facut pe Sarbu sa se mai gandeasca la aceasta lege, informeaza Gandul.

"Este vorba de o femeie care a venit la sediul nostru din Dambovita ca sa se intereseze de actele pe care ar trebui sa le depuna, pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului . Functionara la care a ajuns s-a uitat pe acte si a ramas costernata cand a vazut o adeverinta de venit de 4 miliarde de lei. Femeia era notar, profesie care poate sa-ti permita sa ajungi la un asemenea venit", a declarat Adrian Toader, presedintele Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale.

"Va dati seama ca in cazul doamnei notar, indemnizatia care i s-ar cuveni ar fi de 287 de milioane de lei pe luna", a declarat Toader. Estimarile facute de Ministerul Muncii arata ca aproximativ 20% din femeile angajate au venituri de peste 1.100 de lei.

Marian Sarbu a declarat la Antena 3 ca ar urma sa se stabileasca un plafon pana la care mamele sa primeasca 85% din veniturile profesionale. Acest plafon ar putea sa fie stabilit la nivelul a 2-3 salarii medii pe economie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea