Social

#emil boc #guvern #remaniere

Guvernul Boc, remaniat dupa motiune. Afla care ar putea fi ministrii vizati

Dupa respingerea motiunii de cenzura, doi ministri importanti ai Cabinetului Boc au declarat pentru Gandul ca remanierea Guvernului este iminenta.

Opozitia nu a reusit sa dea jos guvernul Boc in urma unui vot strans pentru care ar fi avut nevoie de sustinerea a inca opt parlamentari.

Guvernul va implementa planul de taiere cu 25 la suta a salariilor si 15 la suta a pensiilor, dar premierul spera sa rezolve problema de imagine printr-o remaniere .

"In doua saptamani se face remanierea. Intr-o saptamana nu putem, pentru ca trebuie sa discutam la partid si in coalitie", a declarat, pentru Gandul, unul dintre ministrii importanti ai guvernului. 

Discutiile despre revizuirea structurii guvernului Boc vor incepe in aceasta saptamana in PDL si vor continua cu implicarea UDMR si UNPR. "Cat mai curand posibil. De saptamana viitoare, pana la sfarsitul verii", a precizat pentru Gandul un alt ministru democrat-liberal.

Surse parlamentare citate de cotidian spun ca cel putin trei ministri ai cabinetului Boc vor fi inlocuiti. Cele mai multe nemultumiri in Executiv au fost isccate de ministrii independenti: Mihai Seitan , ministrul Muncii, Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor si Mihail Dumitru , care conduce Ministerul Agriculturii.

"Sunt printre cei care agreeaza ideea unei restructurari . Solicitarea a venit din partea presedintelui, dar nu s-a discutat inca nici la nivelul guvernului, nici la nivelul partidului", a declarat ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea.

Planul PDL implica doua etape de restructurare a guvernului Boc. Prima va viza ministrii din linia a doua, urmand ca, in toamna, intreg cabinetul sa fie restructurat, actiune ce ar implica si comasarea de ministere. O alta optiune discutata in PDL este eliminarea ministrilor Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, care au fost criticati din ce in ce mai dur de presedintele Traian Basescu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea