Social

#motiune de cenzura #vot #guvern #emil boc

Guvernul Boc da piept cu cea de-a 5-a motiune de cenzura

Cele doua Camere ale Parlamentului se reunesc azi pentru a dezbate si vota motiunea de cenzura depusa de Opozitie ce vizeaza demiterea guvernului condus de Emil Boc. Votul va fi secret cu bile, anunta realitatea.net.

Intitulata "Motiunea Romaniei majoritare, motiune populara", aceasta a fost semnata de 209 parlamentari si citita saptamana trecuta in Parlament de Eugen Nicolaescu, viceliderul deputatilor PNL.

“Motiunea nu este una ideologica, este un act de sanctionare a actualei guvernari, asumat de actuala Opozitie si sustinut de majoritatea romanilor care considera ca Romania merge catre o directie gresita. Guvernarea Basescu-Boc-Udrea-Anastase trebuie sa plece", declara Nicolaescu in urma cu o saptamana.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, Opozitia are nevoie de 236 de voturi din 470, numarul total de parlamentari.

Executivul condus de Emil Boc se lupta pentru a cincea oara cu motiunea de cenzura. Pana in prezent, o singura motiune a Opozitiei a fost incununata de succes. Pe 13 octombrie 2009 , Guvernul Boc a fost demis in urma votului exprimat in Parlament. Traian Basescu, presedintele Romaniei, nu a renuntat insa la Emil Boc, desemnandu-l din nou ca premier in fruntea Executivului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea