Social

#romi #tigani #guvern

Guvernul aproba schimbarea termenului de "rom" in "tigan"

Guvernul a aprobat propunerea deputatului PDL Silviu Prigoana de a schimba denumirea oficiala a persoanelor de etnie roma din "rom" in "tigan".

Decizia a fost luata dupa ce Academia Romana a transmis Guvernului ca termenul "tigan" reprezinta "numele corect al acestei populatii transnationale".

"Ne-am bazat pe recomandarile Academiei Romane si pe faptul ca in majoritatea statelor UE termenul folosit este acesta", au declarat surse ministeriale, citate de Adevarul.

Propunerea lui Silviu Prigoana a generat proteste din partea romanilor de etnie roma si a organizatiilor non-guvernamentale care lupta pentru drepturile minoritatilor.

Executivul a propus si interzicerea atribuirii de conotatii negative la folosirea acestei denumiri.

Potrivit unor statistici recente, doi din trei romani nu ar tolera tigani in familie.

Initiativa legislativa nu este sustinuta de Ministerul Culturii, Ministerul de Externe , Agentia Nationala pentru Romi, Secretariatul General al Guvernului, Departamentul pentru Relatii Interetnice si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea