Social

#guvern #ue

Guvernul angajeaza experti bine platiti pentru a nu pierde banii europeni

Guvernul planuieste angajarea de experti bine platiti pentru a nu pierde fondurile europene .

Guvernul Boc lucreaza la un plan de actiuni privind accelerarea accesarii banilor. Printre masuri se numara deblocarea posturilor din Autoritatile de Management, marirea salariilor si inasprirea conditiilor pentru contractanti.

Procedurile de evaluare si aprobare a proiectelor si verificarea cererilor de rambursare in termenele prevazute dureaza mult deoarece Autoritatile de Management (AM) si Organismele Intermediare (OI) au prea putini angajati.

"Va fi aprobata ocuparea imediata a tuturor posturilor care devin vacante si nu doar a unei limite de 15%, asa cum prevad restrictiile bugetare actuale, inclusiv prin derogarea, daca este necesar, de la legislatia in vigoare", prevede planul de actiuni.

Salariul primit va fi "motivant si adecvat complexitatii muncii" si va fi stabilit prin legea salarizarii unitare .

"Solutia propusa o reprezinta actualul sistem de remunerare pentru personalul care gestioneaza fondurile UE in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. In acest caz, combinatia de personal stabil si salarii motivante da rezultate foarte bune. In functie de cum va fi stabilit acest sistem, ar putea fi initiate discutii cu CE asupra metodei de rambursare a unei parti din costuri din fondurile Programului Operational de Asistenta Tehnica, in vederea reducerii impactului bugetar", se arata in documentul citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea