Social

#educatie #prescolari #cupoane sociale #familii cu venituri mici

Guvernul amana din nou alocarea de cupoane sociale pentru prescolari

Alocarea de cupoane sociale pentru educatie, destinate prescolarilor din familii cu venituri mici a fost amanata din nou, pana la finele anului 2013. In urma sedintei de marti, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta prin care amana aplicarea acestei prevederi inclusa in Legea educatiei din 2011.

Legea stabilea ca statul sprijina educatia timpurie prin acordarea unor cupoane sociale in scop educational, in functie de veniturile familiei, din bugetul Ministerului Muncii.

O alta prevedere a Legii educatiei care a fost amanata este acordarea echivalentului in lei a 500 de euro fiecarui nou-nascut, suma ce va fi utilizata tot in scop educational.

Cele doua prevederi au fost amanate si de fostul Guvernul Boc. In 2011, Executivul a decis amanarea acordarii de cupoane sociale pana la sfarsitul lui decembrie 2012, in timp ce ajutorul financiar de 500 de euro trebuia sa fie alocat incepand cu 2013.

Sursa foto: sustineducatia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea