Social

Guvernul aloca, in 2008 si 2009, peste 35 milioane lei pentru programe de protectie a copilului

Guvernul va aloca peste 35 de milioane de lei in perioada 2008-2009, pentru programe ce vizeaza reintegrarea sociala a copiilor delicventi , cresterea numarului de case de tip familial, evitarea separarii copilului de familie si pregatirea personalului din sistemul de protectie a copilului.

Astfel, copiii delicventi care au savarsit fapte penale vor beneficia de servicii de asistenta sociala pentru reintegrarea scolara, familiala si sociala, potrivit unui program care se va desfasura in perioada 2008-2008, pentru care Guvernul aloca peste 6,6 milioane de lei.

Documentul prevede infiintarea unui numar de cel putin cinci servicii de tip rezidential si a cel putin zece servicii de zi specializate. Programul urmareste totodata identificarea timpurie a actiunilor sau comportamentelor deviante ale copiilor.

Un alt program aprobat, miercuri, de Guvern vizeaza inchiderea institutiilor de tip vechi pentru protectia copilului si infiintarea de casute de tip familial si apartamente. Astfel, vor fi infiintate cel putin 27 de case de tip familial si apartamente si cel putin un centru de recuperare. Bugetul alocat acestui program depaseste 20 milioane lei in perioada 2008-2009.

O alta masura a Guvernului, care vizeaza sprijinirea copiilor si a parintilor pentru a depasi situatiile care ar putea duce la separarea copilului de familie, beneficiaza de un buget de peste 6,6 milioane lei in perioada 2008-2009.

Un al patrulea program se refera la formarea profesionala a cel putin 3.000 de persoane care lucreaza in institutiile de ingrijire a copiilor. Bugetul alocat este de aproape 2,2 milioane lei pentru 2008 si 2009.
Proiectele vor fi finantate de la bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului( ANPDC ). Autoritatea are responsabilitatea evaluarii si selectiei proiectelor, dar si a monitorizarii implementarii lor.

Proiectele pot fi realizate individual sau in parteneriat, de directiile generale de asistenta si protectie a copilului si de organismele private care desfasoara activitati in domeniul protectiei drepturilor copilului.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea