Social

#guvern dat in #triplare taxa auto #masini second-hand #taxa auto

Guvernul a fost dat in judecata pentru triplarea taxei auto

Guvernul Romaniei este chemat in judecata pentru ca a triplat taxa auto pe masinile second-hand, potrivit unei contestatii depuse, vineri, de Consiliul Superior al Comisariatului pentru Societatea Civila la sectia de contencios administrativ si fiscal al Curtii de Apel Bucuresti.

Comisariatul pentru Societatea Civila ( CSC ) a facut contestatia in urma sesizarilor populatiei adresate acestei institutii. CSC considera ca noua taxa incalca Tratatul Comunitatii Economice Europene (CEE) si Constitutia Romaniei .

"Triplarea taxei auto pentru autoturismele second-hand incalca articolul 95 din Tratatul CEE, care spune ca niciun stat nu poate aplica, pentru produsele din alte state membre, impozite si taxe mai mari decat cele care se aplica produselor nationale similare", a declarat, pentru NewsIn, Ioan Grigore Prodan, comisar general, sef al Consiliului Superior in cadrul CSC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea