Social

#coalitie #executiv #guvern #plan anticriza #criza

Guvernul a elaborat un nou plan de masuri anticriza

Un nou pachet de masuri anticriza a fost lansat astazi de catre coalitia de guvernare , anunta Realitatea TV. Cele 23 masuri vor costa 13 miliarde de euro si isi doreste relansarea economiei, in conditiile in care Romania se pregateste pentru a accesa in perioada urmatoare un imprumut extern pentru a face fata crizei economice.

Coalitia de guvernare a pregatit un nou pachet de masuri de lupta impotriva crizei in tara noastra, dintre acestea fiind aplicate pana acum mai putin de jumatate. Cele 23 de puncte din acest plan vor costa tara noastra aproximativ 13 miliarde de euro, lucru care a fost aprobat astazi in sedinta de Guvern.

Executivul a anuntat ca pachetul anticriza va putea fi modificat in functie de evolutia economiei romanesti, in special in contextul in care tara noastra intentioneaza sa acceseze un imprumut extern de la Fondul Monetar International. Pana acum din acest pachet de masuri au fost implementate mai putin de jumatate dintre masuri.

Printre acestea se numara repornirea programului “Rabla” cu o prima de casare mai mare, prelungirea ajutorului de somaj, ieftinirea cu 90% a medicamentelor pentru pensionari, achitarea facturilor neplatite catre firme, majorarea pensiilor.  

La sfarsitul lunii ianuarie Guvernul anunta un plan cu 74 de masuri anticriza, principalele puncte din document vizand stimularea infiintarii a cel putin 50.000 de locuri de munca in microintreprinderi , dar si stimularea activitatii IMM-urilor, a industriei auto si a petrochimiei. Acest plan insotea un proiect de buget care prevedea un nivel al veniturilor 32,1% din PIB, un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea