Social

#sanitas #eugen nicolaescu #marius petcu #acord #calin popescu tariceanu

Guvernul a convins si "pe hartie" Sanitas sa renunte la proteste

Acordul semnat, vineri, de liderii Federatiei Sanitas si reprezentantii Ministerului Sanatatii trebuie sustinut de un act normativ pana pe 15 noiembrie astfel incat drepturile personalului din sanatate sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2009.

Prin semnarea acordului, membrii Sanitas au renuntat la protestele anuntate pentru saptamana aceasta dupa ce li s-a oferit o crestere de peste 20% pentru medicii cu venituri mici.

Potrivit acordului, "sporul de preventie de 11% acordat doar anumitor cadre medicale va creste la 15% si va fi acordat la nivelul tuturor salariatilor din sistemul sanitar ", a explicat presedintele Sanitas Marius Petcu .

Petcu a declarat ca desi este vorba, pana acum, doar de un acord care nu este sustinut de niciun act normativ , liderii Sanitas au cazut de acord sa "valorizeze la maxiumum propunerea Guvernului", acesta fiind primul pas in depasirea pragului a 4% din PIB si indreptarea catre 5%.

"Desi este vorba doar de un acord, care ar trebui sa aiba destul de multa putere - va sta totusi la baza unui act normativ, definitivat pana pe 15 decembrie", a adaugat Marius Petcu. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea