Social

#rosia montana #aprobare proiect #minereuri #minereuri auro-argentifere

Guvernul a aprobat proiectul privind exploatarea la Rosia Montana

Guvernul a aprobat ieri proiectul de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din zona Rosia Montana si va fi trimis catre Parlament spre adoptare.

Premierul Victor Ponta declarat in urma cu un an ca decizia de exploatare la Rosia Montana se va lua in momentul in care se vor indeplini trei conditii esentiale: garantia privind protectia mediului, realizarea unei renegocieri privind participarea statului roman si separarea totala a proiectului de lobby-ul si interesul politic.

Aceasta a aprobare a fost confirmata si de Guvern, printr-un comunicat.

"Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele masuri propuse in proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana; potrivit acestui acord, actionarul majoritar al RMGC va transfera in etape cu titlu gratuit catre actionarul minoritar controlat de statul roman o cota de 5,69% din capitalul social al RMGC; participatia indirecta a statului roman urmeaza sa ajunga astfel la 25%. Redeventa miniera aplicabila proiectului minier va fi de 6% (fata de 4% in cazul celorlalte miniere) cu optiunea statului roman de a solicita plata acesteia in natura", se arata in comunicat.

Sursa foto: dcnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea