Social

Guvernatorul New York-ului dinamiteaza campania democratei Clinton

Eliot Spitzer este „superdelegat” si i-a promis sprijin lui Hillary Clinton pentru investitura democrata. El nu si-a confirmat deocamdata demisia. Democratii americani au suferit o grava lovitura de imagine ieri, dupa ce nimeni altul decat guvernatorul New Yorkului, Eliot Spitzer, a fost identificat drept „Clientul 9” al unei prostituate de lux, surprins intr-o inregistrare a Biroului Federal de Investigatii. Spitzer nu a dat nici un fel de indicatii cu privire la viitorul carierei sale politice, insa surse ale publicatiei New York Times au sugerat ca guvernatorul ia in serios posibilitatea demisiei din functie. Culmea este ca acelasi guvernator s-a facut remarcat prin „lupta” impotriva coruptiei si retelelor de prostitutie!

Retea de prostitutie

New York Times a inceput sa investigheze implicarea lui Spitzer intr-o retea de prostitutie dupa ce procurorii au cerut arestarea, la sfarsitul saptamanii trecute, a patru persoane acuzate ca ar conduce reteaua „ Emperor ’s Club V.I.P”. La o ora dupa ce cotidianul a publicat, in editia online, un articol in care Spitzer era identificat in persoana „Clientului 9” din convorbirile inregistrate de agentii federali, guvernatorul a tinut o conferinta de presa in care si-a cerut, concis, scuze. „Nu am reusit sa ma ridic la standardele pe care mi le-am stabilit. Acum incerc sa recastig increderea familiei mele”, a declarat Spitzer, care a venit la conferinta de presa insotit de sotia sa, Silda. El a iesit trantind usa cand jurnalistii l-au intrebat daca va demisiona. In inregistrarile FBI-ului, Spitzer poate fi auzit (si citit in transcriptul depus de procurori la tribunal) cum aranjeaza sistemul de plata si modul de intalnire cu o prostituata din New York la un hotel din Washington. Intalnirea, care a avut loc luna trecuta, l-a costat pe Spitzer nici mai mult nici mai putin de 4.300 de dolari, si, in plus, conform anchetatorilor, nu ar fi fost pentru prima data cand „Clientul 9” a apelat la acest serviciu de prostitutie si la „Kristen”, o „americanca, mignona , bruneta, foarte draguta”. Conform actelor depuse la tribunal, „Clientul 9” s-a intalnit cu Kristen in camera 871 din Hotelul Mayflower din Washington, unde guvernatorul s-a cazat sub numele de George Fox. Acest nume nu este deloc intamplator: este al unui colaborator si donator al lui Spitzer, care s-a declarat foarte uimit cand jurnalistii l-au anuntat ca prietenul sau i-a folosit numele pentru o intalnire cu o prostituata. Deocamdata nu este limpede ce ii va aduce viitorul lui Spitzer, in conditiile in care republicanii si unii colegi democrati ii cer foarte vocal demisia. Spitzer este unul dintre „superdelegatii” de la conventia democrata si ii promisese ajutor lui Hillary Clinton, care se vede acum prinsa intre ciocan si nicovala, intre a-i cere demisia si a-l dori in continuare in functie, noteaza NBC.

Info plus: Poate fi pus sub acuzare

Desi procurorii federali pun foarte rar sub acuzatie clientii intr-un caz care implica prostitutie, Spitzer ar putea totusi fi pus sub acuzare, in baza Legii Mann, din 1910, care trateaza drept infractiune transportarea cuiva dintr-un stat in altul in scop de prostitutie. Spitzer a chemat-o pe Kristen de la New York la Washington, ba chiar i-a platit si biletul de tren, ceea ce l-ar incrimina in acest caz. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea